Contact
Tekstgrootte

Verpleegkundige MBO 4 niveau 4

Verpleegkundige MBO 4 niveau 4 in Ikazia

Deze opleiding kun je op verschillende manieren volgen in het Ikazia Ziekenhuis. Heb je vragen over onderstaande mbo opleidingsroutes? Kijk voor meer informatie op de website van het Albeda College en de website van Hoornbeeck College!

Mbo verpleegkunde BOL/BBL-traject

Dit is een 4- jarige opleidingsroute. Het onderwijs wordt verzorgd door het Albeda college. Voor dit traject solliciteer je bij het Ikazia ziekenhuis naar een opleidingsplek. In samenwerking met het Albeda college vindt de selectieprocedure plaats.

In deze opleidingsvariant volg je de eerste twee leerjaren de beroeps-opleidende leerweg (BOL-route). Bij de BOL- route ligt de nadruk in het eerste deel van de opleiding op het leren op school, afgewisseld met stages in verschillende werkvelden. In het eerste leerjaar loop je een korte stage en in het tweede leerjaar loop je een lange stage in het Ikazia ziekenhuis.

Wanneer jouw opleidings- en stageresultaten, in de eerste twee leerjaren, met een voldoende zijn beoordeeld, stroom je in het derde leerjaar door in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL route). Je bent dan leerling en werknemer in het Ikazia ziekenhuis met een leerarbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor de duur van de opleiding. Je gaat één dag per week naar school in werktijd. Je werkt ook onregelmatige diensten.

Mbo verpleegkunde duaal traject

Dit is een 4- jarige opleidingsroute. Het onderwijs wordt verzorgd door het Albeda college of Hoornbeeck college. In deze opleidingsvariant heb je zelf gekozen om de opleiding tot mbo verpleegkundige via de BOL-route te starten.

Bij de beroepsopleidende leerweg (BOL) ligt de nadruk in het eerste deel van de opleiding op het leren op school, afgewisseld met stages in verschillende werkvelden. In leerjaar twee kun je solliciteren naar een opleidingsplek als MBO 4 leerling-verpleegkundige duaal.

Als je wordt aangenomen, start je in het derde leerjaar als BBL leerling (beroeps- begeleidende leerweg). Je bent dan leerling en werknemer in het Ikazia ziekenhuis met een leerarbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van de opleiding. Je gaat één dag per week naar school in werktijd. Je werkt ook onregelmatige diensten.

Mbo verpleegkunde doorstroom traject

Dit is een 3- jarige opleidingsroute. Het onderwijs wordt verzorgd door het Albeda college. Voor dit traject solliciteer je als Verzorgende IG naar een opleidingsplek als BBL(beroepsbegeleidende leerweg) MBO 4 leerling verpleegkundige doorstroom traject.

Als je wordt aangenomen, ga je een aantal maanden als verzorgende IG aan de slag op de verpleegafdeling. Je werkt in deze periode 36 uur per week. Een voorwerk programma en begeleiding worden ingezet om je te ondersteunen in deze periode. Zo krijg je de kans om aan het werken in het ziekenhuis te wennen en aan het leren tijdens het werken.

Na het succesvol doorlopen van de voorwerk periode krijg je een leerarbeidsovereenkomst aangeboden voor de duur van de opleiding als BBL leerling (beroeps- begeleidende leerweg). Je bent dan leerling en werknemer in het Ikazia ziekenhuis met een leerarbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van de opleiding. Je gaat één dag per week naar school in werktijd. Je werkt ook onregelmatige diensten.

Pak je kans

Solliciteren kan wanneer er een vacature is voor een opleidingsplaats.

Heb je vragen?

Vragen over de opleiding kun je richten aan:

Stel je vraag direct via het formulier

Optioneel
Optioneel
Optioneel
Optioneel