Contact
Tekstgrootte

Opleiding longfunctieanalist

Opleiding longfunctieanalist in Ikazia

De polikliniek longgeneeskunde in het Ikazia Ziekenhuis is kort geleden helemaal vernieuwd. Naast de longartsen, verpleegkundigen en doktersassistenten, werken er binnen de polikliniek ook longfunctieanalisten. Dit zijn medewerkers met een specialistische functie, die onderzoeken uitvoeren bij patiënten gericht op diagnose of behandeling.

Informatie over het beroep longfunctieanalist

Als longfunctieanalist werk je op de polikliniek longgeneeskunde, waar je bij patiënten onderzoeken verricht naar het functioneren van de longen. De longarts gebruikt de uitkomsten van die onderzoeken voor het vaststellen van de diagnose en de behandelmethoden.

Informatie over de opleiding

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een accreditatie voor de opleiding longfunctieanalist en biedt deze opleiding ook aan.

De opleiding longfunctieanalist is een 3-jarige opleiding waarbij theorie en praktijk wordt gecombineerd. De theorie van de opleiding wordt uitbesteed aan het LOI. De praktijkervaring wordt opgedaan op de werkplek, in dit geval de longfunctieafdeling van Ikazia.

Toelatingsvoorwaarden

  • Havo- diploma;
  • Vwo- diploma;
  • Mbo-4 diploma;
  • Propedeusegetuigschrift hbo of wo.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan als er een vacature voor een opleidingsplaats op deze site staat. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.