Contact
Tekstgrootte

Opleiding anesthesiemedewerker

Het operatiekamercomplex van het Ikazia Ziekenhuis bestaat uit 6 operatiekamers, de holding, de recovery en de centrale sterilisatie afdeling. Op het complex werkt een enthousiast team nauw samen om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Informatie over het beroep

Om de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt op professionele wijze te kunnen assisteren, is het je taak als anesthesiemedewerker om de patiënt goed op te vangen, te begeleiden en te bewaken tijdens het geven van anesthesie. Zo nodig onder supervisie van de anesthesist moet je kunnen handelen bij complicaties. Hiervoor moet je actuele kennis hebben van de gebruikte technieken, de medicatie en de benodigde medische apparatuur bij elke willekeurige operatie. Daarnaast moet je bekend zijn met de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Bij dit alles dient de zorg voor èn de veiligheid van de patiënt voorop te staan.Deze competenties ontwikkel je tijdens de opleiding tot anesthesiemedewerker.

Informatie over de opleiding

De opleiding tot anesthesiemedewerker is een 3-jarige opleiding, die in het Ikazia Ziekenhuis twee keer per jaar start, in maart en september.Je start met de beroepsvoorbereidende periode (fase 1) die een half jaar duurt. In deze fase ligt de nadruk op de theorie. De beroepsvoorbereidende periode moet met een voldoende worden afgesloten, om door te mogen gaan met de opleiding. De volgende vijf fases, van elk een half jaar, bestaan uit een theoriegedeelte van 1 of 2 weken en een praktijkgedeelte. Tijdens de opleiding word je in de praktijk begeleid door de praktijkopleider en collega anesthesiemedewerkers. Op school word je begeleid door een groepsdocent.De theorie van de opleiding tot anesthesiemedewerker is uitbesteed aan de Erasmus MC Zorgacademie en is erkend door de CZO. Uitgebreide informatie over de theorie kun je vinden op de website van het Erasmus MC.

Het Ikazia ziekenhuis heeft een CZO erkenning voor het praktijkgedeelte van de opleiding tot anesthesiemedewerker. Voor meer informatie over de praktijk kun je mailen naar het secretariaat opleidingen, e-mail: leerhuis@ikazia.nl.

Toelatingsvoorwaarden

  • VWO (met examenvakken biologie, natuurkunde en scheikunde)
  • HAVO (profiel NG of NT)
  • MBO diploma niveau 4 verpleegkunde
  • HBO diploma niveau 5 verpleegkunde

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

De Rijnmondse ziekenhuizen werken samen om anesthesiemedewerkers en operatieassistentes op te leiden. Op dit moment zijn de sollicitatieprocedures van start en is het niet meer mogelijk om bij elk ziekenhuis te solliciteren. Voor het Ikazia, IJsselland en Maasstad Ziekenhuis is het nog wel mogelijk om te solliciteren voor de opleiding tot anesthesiemedewerker. Klik op de link voor het sollicitatieformulier.

Vacatures ontvangen in je mailbox?

Lijkt het je leuk om te werken als Anesthesiemedewerker in ons operatieteam en heb je nog niet de juiste papieren? Geen probleem! Schrijf je hier in voor de info alert en blijf altijd op de hoogte. Je ontvangt vacatures, voorlichting en nieuws over de opleiding tot Anesthesiemedewerker.