Contact
Tekstgrootte

Opleiding hartfunctielaborant

Hartfunctielaborant

De polikliniek cardiologie in het Ikazia Ziekenhuis is kort geleden helemaal vernieuwd. Naast de cardiologen, verpleegkundigen en doktersassistenten, werken er binnen de polikliniek ook hartfunctielaboranten. Dit zijn medewerkers met een specialistische functie, die onderzoeken uitvoeren bij patiënten gericht op diagnose of behandeling.

Informatie over het beroep

Als hartfunctielaborant werk je op de polikliniek cardiologie, waar je bij patiënten onderzoeken verricht naar het functioneren van het hart. Dit gebeurt op verschillende manieren, namelijk: fietstest, holter onderzoek, echografie, hartkatheterisatie en pacemackertechnicus.

De uitslag van de onderzoeken biedt de cardioloog ondersteuning bij het stellen van een diagnose en de behandeling van een patiënt.

Informatie over de opleiding

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een accreditatie voor de opleiding hartfunctielaborant en biedt deze opleiding ook aan.

De opleiding hartfunctielaborant is een 3-jarige opleiding waarbij theorie en praktijk wordt gecombineerd. De theorie van de opleiding wordt uitbesteed aan het LOI. De praktijkervaring wordt opgedaan op de werkplek, in dit geval de hartfunctieafdeling van Ikazia.

Toelatingsvoorwaarden

  • Havo-diploma;
  • VWO-diploma;
  • MBO-4 diploma;
  • Propedeusegetuigschrift HBO of WO.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan als er een vacature voor een opleidingsplaats op deze site staat. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.