Contact
Tekstgrootte

Opleiding spoedeisende hulp verpleegkundige

Spoedeisende Hulp

De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Ikazia Ziekenhuis (level 2) heeft 20 bedden en wordt door ongeveer 25.000 tot 30.000 patiënten per jaar bezocht. Er is een gevarieerde patiëntenpopulatie: naast diverse specialismen (o.a. snijdend, beschouwend, traumata) komen er ook kinderen met hun ouders naar de spoedeisende hulp. Kwaliteit, zorg en aandacht voor de patiënt staan centraal. In een multidisciplinair team onder leiding van de verschillende specialisten wordt nauwkeurig met elkaar samengewerkt.

Informatie over het beroep SEH- verpleegkundige

Als SEH-verpleegkundige is het hollen of stilstaan. Geen dag is hetzelfde! Je ziet patiënten van 0 tot 100 jaar met klein of groot leed, waaronder trauma opvang. Je trieert en werkt voor de diagnose en dit doe je door middel van een methodische opvang en overdracht. Daardoor ontwikkel je een brede kennis. Tevens werk je continu met diverse disciplines, zowel intern als extern.

Als Spoedeisende Hulp verpleegkundige zie jij als eerste de patiënt. Om de hoog complexe zorg van de patiënt op professionele wijze te kunnen uitvoeren is het je taak als SEH-verpleegkundige de acute zorg te triëren, verlenen en coördineren. Je draagt verantwoording voor de begeleiding van de patiënt en zijn naaste bij een ingrijpende gebeurtenis. De organisatie van de Spoedeisende Hulp impliceert een hoge doorstroom van patiënten, een korte verblijfsduur en een wisselende werkdruk. Bij dit alles dient de zorg voor en de veiligheid van de patiënt voorop te staan. De competenties om SEH-verpleegkundige te worden ontwikkel je tijdens de opleiding.

Informatie over de opleiding

Spreekt het je aan om te werken op een dynamische afdeling, ben je leergierig en vind je het leuk om veel afwisseling te hebben in je werk? Dan hebben wij voor jou een mooi opleidingstraject tot SEH-verpleegkundige.

Voordat je met de opleiding gaat starten, begin je in het Ikazia met een voorwerktraject van vier maanden op de SEH. Het doel van deze periode is dat je vertrouwd raakt met het werken op de afdeling, de collega’s, de patiënten en specialismen. Het is een periode waarin een balans wordt opgemaakt of jijzelf een goede keuze hebt gemaakt om door te leren en wij beoordelen of je geschikt bent om te worden aangemeld voor de opleiding.
Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt bij ExpertCollege-Nightingale Instituut gevolgd en start vier keer per jaar. De duur van de opleiding is 12 maanden bij een 36-urige werkweek. Meer info vind je op de site van ENI.

Alle verpleegkundige vervolg- en medisch ondersteunende opleidingen zijn opgedeeld in EPA’s. EPA’s zijn Entrustable Professional Activities oftewel ‘toevertrouwde professionele beroepsactiviteiten. EPA’s geven aan in welke beroepstaken een zorgprofessional in opleiding bekwaam moet worden. Welke kennis, vaardigheden, houding en gedrag daarvoor nodig zijn. EPA’s zijn de bouwstenen van theorie- en praktijkonderwijs in de zorg. De BAZ omvat de eerste EPA’s voor alle acute zorgopleidingen. Hierna volg je de kern- en een aantal specifieke SEH-EPA’s die je diploma tot SEH-verpleegkundige vormen.

Tijdens de opleiding werk je met een E-portfolio, waarin jouw leerproces inzichtelijk maakt. In de praktijk word je begeleid door je collega SEH-verpleegkundigen en de praktijkopleider en in de theorie door een docent van de ENI. Naast het werken op de SEH loop je stage op diverse andere acute zorgafdelingen in het ziekenhuis.

De opleiding is een CZO erkende opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

  • Diploma MBO-verpleegkundige of Bachelor Verpleegkundige;
  • BIG registratie;
  • Stage- of werkervaring op een verpleegafdeling in het ziekenhuis;
  • Bij voorkeur een dienstverband van 32 tot 36 uur.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt gedurende de opleiding een tijdelijk contract voor de duur van het traject. Tijdens de opleiding behoudt je je huidige salaris. Na het behalen van je opleiding tot IC-verpleegkundige bieden we een salaris in FWG 55 aan.

De opleiding wordt door het Ikazia betaald. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen (o.a. 13e maand en vakantiedagen- en geld ter hoogte van een maandsalaris, pensioen opbouw bij PFZW en PLB-uren).

Een van onze mooie arbeidsvoorwaarden is dat je de mogelijkheid krijgt om met belastingvoordeel een fiets aan te schaffen. Ook kan je bijvoorbeeld korting krijgen op een sport abonnement of aanschaf van een tablet of telefoon.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan wanneer er een vacature voor een opleidingsplaats is gepubliceerd op onze website of stuur een open sollicitatie naar de praktijkopleider van de afdeling. Vragen over de opleiding kun je stellen aan Leonie Eggink (praktijkopleider SEH) of Yolanda Richter (opleidingsadviseur acute zorg).

Heb je vragen?

Vragen over de opleiding kun je richten aan:

Stel je vraag direct via het formulier

Optioneel
Optioneel
Optioneel
Optioneel