Contact
Tekstgrootte

Opleiding tot HBO-Verpleegkundige

Opleiding tot HBO-Verpleegkundige in Ikazia

Binnen het Ikazia Ziekenhuis zul je verschillende specialismen te zien krijgen. De afdelingen zijn heel divers, van chirurgische tot interne afdelingen. De praktijkleerperiodes hebben een lengte van ongeveer 12 maanden.

Wanneer je werkt en leert op een van de verpleegafdelingen, is er ook de mogelijkheid om een korte stage te lopen op een specialistische afdeling. Denk hierbij aan het Moeder en Kind Centrum, Intensive Care, Spoedeisende Hulp of de Endoscopie afdeling. Zo kun je een kijkje nemen in de verschillende aandachtsgebieden die de zorg heeft en kun je je wellicht na je opleiding verder gaan specialiseren.

In het laatste jaar van je opleiding, mag je een stage lopen in een externe setting naar keuze.

Werk van de HBO verpleegkundige

Als leerling verpleegkundige op hbo- niveau ga je leren de verantwoordelijkheid te dragen voor het hele zorgproces rondom de patiënt. Geen dag is hetzelfde.

Het ene moment ben je bezig met basistaken als wassen, aankleden en bedden opmaken. Een ander moment voer je complexere taken uit, zoals wondverzorging, medicatie delen, artsenvisite lopen maar ook stervensbegeleiding is een taak die je als verpleegkundige mee zult maken.

Je maakt gebruik van Evidence based practise, klinische redeneren en je hebt een kritische en onderzoekende houding. Een situatie of handeling is nooit iets vanzelfsprekends, omdat we het nu eenmaal zo doen…

De opleiding

Tijdens de opleiding werk je per week 32 tot 36 uur waarvan je 2 dagen naar school gaat. Per week krijg je 12 uur betaalde lestijd. Dat komt neer op 3 dagen werken in de praktijk en 2 dagen naar school.

Als student ga je wisselende diensten werken en je krijgt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Je leert voornamelijk in de praktijk en gaat afhankelijk van het rooster van het opleidingsinstituut naar school voor onderwijs.

Aan de hand van de CanMedsrollen ontwikkel jij je tot hbo verpleegkundige. Wij bieden de mogelijkheid om een minor van je keuze te volgen passend bij de klinische setting van ons ziekenhuis. De laatste fase van je opleiding biedt ruimte voor een stage op een andere afdeling, waar mogelijk jouw toekomst als verpleegkundige ligt.

Je krijgt tijdens het werken/leren op de afdeling 1 of 2 vaste werkbegeleiders toegewezen. Een opleider van het Leerhuis bewaakt samen met jou als leerling het totale proces van leren, werken en beoordelen in de praktijk.

Jouw dag

Als student heb je de regie van je ontwikkeling in eigen handen! Waar je op aanstuurt binnen de opleiding zijn de vele leersituaties in de verpleegkundige zorgverlening.

Gedurende de opleiding verdiep je jezelf in de verschillende ziektebeelden, multidisciplinaire samenwerking, verpleegtechnische handelingen en ben je ook de contactpersoon voor bijvoorbeeld mantelzorgers. Je leert als zorgprofessional je deskundigheid te ontwikkelen en bevordert de deskundigheid van je collega’s.

Jij

kunt solliciteren naar een opleidingsplek voor de opleiding tot HBO-verpleegkundige als;

  • Je student bent in het tweede jaar van de HBO-V op de Hogeschool Rotterdam of de Christelijke Hogeschool Ede;
  • Je interesse hebt om je opleiding vanaf het derde leerjaar in het duale traject te vervolgen;
  • Je flexibel bent, sterk in je schoenen staat en het leren in een dynamische omgeving je aanspreekt;
  • Samenwerken met andere zorgprofessionals en collega’s een van je kwaliteiten is.

Voor jou

Tijdens de opleiding word je ingeschaald volgens de leerling salaris tabel in de cao (1611,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur). Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Dit betekent onder andere een 13e maand en vakantiegeld ter hoogte van een maandsalaris. Daarnaast bouw je pensioen op bij PFZW en heb je naast vakantiedagen ook recht op PLB-uren.

De opleiding wordt door het Ikazia ziekenhuis betaald. Per week krijg je 12 uur betaalde lestijd bij een leerarbeidsovereenkomst van 36 uur per week. Na het behalen van je diploma gaan we met je in gesprek over op welke afdeling je zou willen werken. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Op deze website kun je zien welke opleidingen er voor jou geschikt kunnen zijn, passend bij je ambitie.

Ons ziekenhuis is goed bereikbaar zowel per fiets, auto als per OV (op loopafstand van metro- en busstation Zuidplein). Parkeren is geen probleem. Je fiets zet je gratis in de afgesloten fietsenstalling voor het ziekenhuis. Je auto kun je parkeren in onze eigen parkeergarage of bij winkelcentrum Zuidplein voor 3,00 per dag.
Een van onze mooie arbeidsvoorwaarden is dat je de mogelijkheid krijgt om met belastingvoordeel een fiets aan te schaffen. Ook kun je bijvoorbeeld korting krijgen op een sport abonnement of aanschaf van een tablet of telefoon.

Pak je kans

Solliciteren kan wanneer er een vacature is voor een opleidingsplaats.