Contact
Tekstgrootte

Opleiding klinisch neurofysiologisch laborant (KNF)

Klinisch Neurofysiologisch Laborant (KNF)

De polikliniek neurologie in het Ikazia Ziekenhuis is kort geleden helemaal vernieuwd. Naast de neurologen, verpleegkundigen en doktersassistenten, werken er binnen de polikliniek ook klinisch neurofysiologisch laboranten. Dit zijn medewerkers met een specialistische functie, die onderzoeken uitvoeren bij patiënten gericht op diagnose of behandeling.

Informatie over het beroep

Als KNF-laborant werk je binnen de polikliniek neurologie, waar je bij patiënten onderzoeken verricht naar neurofysiologische verschijnselen en afwijkingen.

De onderzoeken worden verricht in opdracht van de neuroloog en bieden ondersteuning bij het stellen van een diagnose en de behandeling van een patiënt.

Informatie over de opleiding

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een accreditatie voor de opleiding KNF-laborant en biedt deze opleiding ook aan.

De opleiding KNF-laborant is een 3-jarige opleiding waarbij theorie en praktijk wordt gecombineerd. De theorie van de opleiding wordt uitbesteed aan het LOI. De praktijkervaring wordt opgedaan op de werkplek, in dit geval de KNF-afdeling van Ikazia.

Toelatingsvoorwaarden

  • Havo-diploma;
  • VWO-diploma;
  • MBO-4 diploma;
  • Propedeusegetuigschrift HBO of WO.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan als er een vacature voor een opleidingsplaats op deze site staat. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.