Contact
Tekstgrootte

Opleiding recovery verpleegkundige

Het operatiekamercomplex van het Ikazia Ziekenhuis bestaat uit zes operatiekamers, de holding, de recovery en de centrale sterilisatie afdeling. Op het complex werkt een enthousiast team nauw samen om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Informatie over het beroep

Als recovery verpleegkundige werk je binnen vele medische specialismen met patiënten met uiteenlopende gezondheidsproblematiek. Ook verzorgt de recovery verpleegkundige patiënten die tijdens hun verblijf in het ziekenhuis voor pijnbestrijding op de recovery komen. Specifiek voor de recovery is, dat naast volwassen patiënten ook kinderen in de verschillende ontwikkelingsfasen door de recovery verpleegkundige worden verzorgd. Je moet over actuele kennis beschikken van medische apparatuur en verschillende wijzen van pijnbestrijding en mogelijke complicaties die kunnen optreden in de pré- en postoperatieve zorg. Bij dit alles dient de zorg voor èn de veiligheid van de patiënt voorop te staan.Deze competenties ontwikkel je tijdens de opleiding tot recovery verpleegkundige.

Informatie over de opleiding

De opleiding tot recovery verpleegkundige is een opleiding van vijftien maanden, die in het Ikazia Ziekenhuis 1 keer per jaar start in september. De opleiding is verdeeld in modules; iedere module kent een studiehandleiding, een praktijkdeel en verschillende leermaterialen zoals bijvoorbeeld een reader. In de praktijk voer je opdrachten uit aan de hand van een praktijkopdrachtenboek. Ook loop je een stage op de intensive care, kinderafdeling en bij de anesthesie. Tijdens de opleiding word je in de praktijk begeleid door de praktijkopleider en collega recovery verpleegkundigen. Op school word je begeleid door een groepsdocent.De theorie van de opleiding tot recovery verpleegkundige is uitbesteed aan het Albeda College en is erkend door de CZO. Het Ikazia Ziekenhuis heeft een CZO erkenning voor het praktijkgedeelte van de opleiding tot recovery verpleegkundige. Voor meer informatie over de praktijk kun je mailen naar het secretariaat opleidingen, e-mail: leerhuis@ikazia.nl.

Toelatingsvoorwaarden

diploma verpleegkundige niveau 4 of 5

diploma A-verpleegkundige, MBO-V of HBO-V

1 jaar werkervaring als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan wanneer er een vacature voor een opleidingsplaats op de site staat. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.