Contact

Opleiding intensive care verpleegkundige

De Intensive Care afdeling (level 2) van het Ikazia ziekenhuis heeft een capaciteit van 12 IC-bedden en is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur. Er is een gevarieerde patiënten populatie van chirurgische en interne patiënten. Kwaliteit, zorg en aandacht voor de patiënt staan centraal. In een multidisciplinair team onder leiding van de intensivist wordt nauwkeurig met elkaar samengewerkt.

Informatie over het beroep

Om de hoog complexe zorg van de patiënt op professionele wijze te kunnen uitvoeren is het je taak als IC verpleegkundige de vitale functies te bewaken, ondersteunen en over te nemen met behulp van de noodzakelijke medische apparatuur. Je draagt verantwoording voor de begeleiding van de patiënt en zijn naaste in een ingrijpend ziekte proces. Bij dit alles dient de zorg voor en de veiligheid van de patiënt voorop te staan. Deze competenties ontwikkel je tijdens de verpleegkundige vervolgopleiding tot IC verpleegkundige.

Informatie over de opleiding

Voordat je met de opleiding gaat starten, begin je in het Ikazia met een voorwerktraject van zes maanden op de IC afdeling. Tijdens dit voorwerktraject word je ingewerkt en intensief begeleid door een IC verpleegkundige en de praktijkopleider. Tussentijds en aan het einde van de voorwerkperiode vinden beoordelingsgesprekken plaats. Hiermee wordt bepaald of je wordt aangemeld voor de vervolgopleiding IC verpleegkundige. De opleiding start in het Ikazia Ziekenhuis 1 keer per jaar in september en duurt achttien maanden. De opleiding bestaat uit verschillende leereenheden, met daaraan gekoppeld opdrachten die je in de praktijk moet uitvoeren. Elke leereenheid moet met een voldoende worden afgesloten, wil je verder kunnen gaan met de volgende. Je werkt met een E-portfolio, waarin je leerproces inzichtelijk wordt gemaakt. In de praktijk word je begeleid door je collega IC verpleegkundigen en de praktijkopleider. In de theorie word je begeleid door een groepsdocent. De theorie van de opleiding tot IC verpleegkundige is uitbesteed aan de Erasmus MC zorgacademie en is erkend door de CZO. Het Ikazia Ziekenhuis heeft een CZO erkenning voor het praktijkgedeelte van deze opleiding. Voor meer informatie kun je mailen naar het secretariaat opleidingen, e-mail: secr.opleidingen@ikazia.nl.

Toelatingsvoorwaarden

  • Diploma MBO niveau 4 of HBO niveau 5 verpleegkunde
  • Minimaal 1 jaar werkervaring als verpleegkundige bij voorkeur op een chirurgische afdeling
  • BIG registratie

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan wanneer er een vacature is voor een opleidingsplaats. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.