Contact
Tekstgrootte

Opleiding oncologie verpleegkundige

De afdeling oncologie van het Ikazia Ziekenhuis heeft een capaciteit van achttien bedden. Hiervan zijn veertien bedden gericht op oncologische patiënten en vier bedden voor palliatieve patiënten. Daarnaast is een dagbehandeling met zes interne bedden en zes stoelen voor het toedienen van chemotherapie.

Kwaliteit, zorg en aandacht van en voor de patiënt staan centraal. In een multidisciplinair team onder leiding van de oncologen wordt nauwkeurig met elkaar samengewerkt.

Informatie over het beroep

Voordat je met de opleiding gaat starten, begin je in het Ikazia Ziekenhuis met een voorwerktraject van zes maanden op de oncologie afdeling. Tijdens dit voorwerktraject word je ingewerkt en intensief begeleid door een oncologieverpleegkundige en de opleider. Tussentijds en aan het einde van de voorwerkperiode vinden beoordelingsgesprekken plaats. Hiermee wordt bepaald of je wordt aangemeld voor de VVO oncologie verpleegkundige.

De opleiding start in het Ikazia Ziekenhuis 1 keer per jaar in september en duurt dertien maanden. De opleiding bestaat uit verschillende leereenheden, met daaraan gekoppeld opdrachten die je in de praktijk moet uitvoeren. Elke leereenheid moet met een voldoende worden afgesloten, wil je verder kunnen gaan met de volgende. Je werkt met een E-portfolio, waarin je leerproces inzichtelijk wordt gemaakt. In de praktijk word je begeleid door je collega oncologie verpleegkundigen en de opleider. In de theorie word je begeleid door een groepsdocent.

De theorie van de opleiding tot oncologie verpleegkundige is uitbesteed aan de Erasmus MC zorgacademie en is erkend door de CZO. Het Ikazia Ziekenhuis heeft een CZO erkenning voor het praktijkgedeelte van deze opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Diploma MBO niveau 4 of HBO niveau 5 verpleegkunde Minimaal 1 jaar werkervaring als verpleegkundige bij voorkeur op een interne afdeling BIG registratie

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan wanneer er een vacature is voor een opleidingsplaats. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Vragen over de opleiding kun je richten aan:

Mw. Nicolle Mampaeij
T: 010- 290 23 01
E: b.mampaeij@ikazia.nl