Contact
Tekstgrootte

Opleiding obstetrie verpleegkundige

In het Moeder en Kind Centrum (MKC) van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam is alle zorg rondom zwangerschap, bevalling, pasgeborenen en kinderen gebundeld. De specialismen kindergeneeskunde, neonatologie en verloskunde werken hier nauw samen. Door de kleinschaligheid van het ziekenhuis zijn de communicatielijnen tussen de verschillende afdelingen/disciplines kort en zorgen we samen voor beste zorg voor onze patiënten. Family centered care staat hierin centraal en daarom blijven moeder en kind ten alle tijden bij elkaa

De afdelingen verloskunde bestaan uit kraamsuites, geboortesuites, zwangere bedden en een DayCare. We werken met een groot team waarin de obstetrieverpleegkundige allround zorg levert. Als team ondersteun je elkaar, deel je inzichten, leid je collega's op en ben je in gesprek met elkaar over de kwaliteit van jouw zorgverlening.

Het werk van een obstetrieverpleegkundige

Als obstetrieverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg en begeleiding van patiënten die extra zorg nodig hebben op het gebied van zwangerschap, baring en kraambed. In samenwerking met de andere professionals analyseer, organiseer en anticipeer je in de zorgverlening op de verschillende units.

Het opvangen van acute situaties is onlosmakelijk verbonden met het specialisme en vraagt een mate van zelfverzekerdheid en zelfstandigheid van jou als obstetrieverpleegkundige.

Jij:

Wij zijn op zoek naar kandidaten die dol zijn op reflecteren, leren, samenwerken en de regie nemen in het eigen leerproces. Tijdens en na de opleiding.

Solliciteren naar een opleidingsplek is mogelijk wanneer je;
- In het bezit bent van een diploma mbo-niveau 4 of hbo-verpleegkunde;
- Geregistreerd staat in het Big register;
- Werkervaring hebt als gediplomeerd verpleegkundige op verpleegafdeling in het ziekenhuis.

Voor verloskundigen in het bezit van een diploma verpleegkunde is een maatwerktraject mogelijk.

OpleidingsgroepSluitingsdatumSelectieStart inwerken
Oktober 202401-03-202413 maart 20241 juni 2024
Januari 202501-05-202422 mei 20241 september 2024
April 202501-09-202409 september 20241 december 2024
Juni 20251-11-202413 november 20241 februari 2025


Voorwerken

Na plaatsing voor de opleiding start je met de voorwerkperiode van 4 maanden. Tijdens de voorwerkperiode ervaar je of het werken op de verloskundeafdelingen je bevalt, start je met het voorbereiden op de opleiding en kan je alvast wennen aan je rol als professional in opleiding (PIO).

Begeleiding

Begeleiding door 2 werkbegeleiders, de werkgroep Leerklimaat obstetrie en een opleidingsadviseur wordt gefaciliteerd. Met een van je werkbegeleiders werk je geregeld samen op zodat het werkplekleren en gespreksvoering over jouw leerproces mogelijk is. Dat is van belang voor het afronden van de verschillende EPA’s (entrustable professional activity).

Opleiding

Als PIO heb je de regie van je ontwikkeling in eigen handen. Gedurende de opleiding verdiep je je in de verschillende zorgcategorieën. Ook de multidisciplinaire samenwerking, verpleegtechnische handelingen, het opvangen van acute situaties en kwaliteit van zorg zijn ontwikkelpunten. Je bespreekt met andere obstetrieverpleegkundigen de casuïstieken en verbreedt hierdoor je blik op de zorgverlening.

Stages worden voor je georganiseerd onder andere op de afdelingen; poli gynaecologie en de lowcare & medium care units op de afdeling neonatologie. Bewijs van je ontwikkeling verwerk je in het digitale portfolio. Op deze manier ben je in staat om de CZO-eindtermen van de opleiding aan te tonen.

De opleiding duurt gemiddeld 12 maanden. Op CZO Obstetrieverpleegkundige kan je de inhoud van de EPA's bestuderen. Het theoretische gedeelte van de opleiding is uitbesteed aan de Erasmus MC Academie. Een beschrijving van de opleiding kan je vinden op; Opleiding tot Obstetrieverpleegkundige.

Het leerplan van de opleiding tot obstetrieverpleegkundige in Ikazia er als volgt uit:

Voor jou

De opleiding wordt door het Ikazia betaald. Tijdens de opleiding word je ingeschaald volgens FWG 3.0, in functiegroep 45. Na het behalen van je diploma word je ingeschaald in functiegroep 55. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Dit betekent onder andere een 13e maand en vakantiegeld ter hoogte van een maandsalaris. Daarnaast bouw je pensioen op bij PFZW en heb je naast vakantiedagen ook recht op PLB-uren.

Ons ziekenhuis is goed bereikbaar per fiets, auto als per OV (op loopafstand van metro- en busstation Zuidplein). Parkeren is geen probleem. Je fiets zet je gratis in de afgesloten fietsenstalling voor het ziekenhuis. Je auto kun je parkeren in onze eigen parkeergarage of bij winkelcentrum Zuidplein voor € 3,75 per dag.

Een van onze secundaire arbeidsvoorwaarden is dat je de mogelijkheid krijgt om met belastingvoordeel een fiets aan te schaffen. Ook kan je bijvoorbeeld korting krijgen op een sportabonnement of aanschaf van een tablet of telefoon.

Sollicitatieprocedure

Vragen over de opleiding kun je richten aan:

Mw. Nicolle Mampaeij
T: 010- 290 23 01
E: b.mampaeij@ikazia.nl