Contact
Tekstgrootte

Zorgverlener in Hart & Nieren

Charlotte Droogendijk - Verpleegkundige Obstetrie

In het Ikazia Ziekenhuis werken veel allround én gespecialiseerde verpleegkundigen op diverse vakgebieden. Je kunt je bij Ikazia als verpleegkundige specialiseren via een ‘tweede opleiding in de zorg’. Uiteraard is er ook regelmatig plaats voor ervaren verpleegkundigen die elders een opleiding hebben gevolgd. 

Charlotte is inmiddels verpleegkundige met de specialisatie obstetrie.

Fijn om in Ikazia te werken

“Tijdens mijn stage in een verzorgingstehuis wist ik zeker dat ik in de zorg verder wilde, maar ik realiseerde me ook dat ik een meer dynamische omgeving zocht. Een familielid zei: “Ik zou eens bij Ikazia informeren. Daar ben ik zo prettig geholpen; het is vast ook heel fijn om daar te werken.”

"Tijdens mijn stage bij het Moeder en Kind Centrum was ik meteen verkocht"

Leerzame en leuke ontdekkingsreis

Steeds vaker weet talent ons ziekenhuis te vinden door positieve referenties van patiënten, bezoekers en collega’s. Ikazia staat bekend als een collegiale plek met een prettige werksfeer en uitgebreide mogelijkheden om je als verpleegkundige te specialiseren.

Leerzame en leuke ontdekkingsreis

“Ik kon meteen aan de slag in een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Ik leerde verschillende aspecten van het vak en veel collega’s kennen. Zo ontdekte ik uiteindelijk waar mijn hart lag. 

Hoe verder je in de opleiding komt, hoe meer er van je verwacht wordt. Het is een afwisselend en intensief traject waarbij leren en werken fijn samenvallen. Voor ik het wist stond ik in het auditorium voor de beëdiging!”

Ik was meteen verkocht

“Na mijn diplomering heb ik mijn aantekening Obstetrie behaald. Het Moeder en Kind Centrum is echt mijn plek. Ik deed er een korte stage BBL en was meteen verkocht. Het is een plek waar alle emoties samenkomen en het werk erg gevarieerd is. 

Soms ben ik tijdens een medische bevalling aanwezig en werk ik samen met de arts-assistent gynaecologie. Dan weer zorg ik voor zwangere vrouwen en aanstaande vaders in de aanloop naar een bevalling. Of ik begeleid kraamvrouwen bij hun eerste stapjes van het moederschap.”

Veel aandacht voor goede begeleiding

“Ik vind de begeleiding tijdens de opleiding heel erg goed. Je wordt op de proef gesteld maar niet gelijk in het diepe gegooid. Ik had een werkbegeleider op de afdeling waarmee ik alles kon bespreken en een praktijkbegeleider die mij op het leerpad coachte. Met hem of haar besprak ik mijn verslagen die telden voor de beoordeling. 

Ik vind de combinatie van theorie en praktijk heel erg prettig. Niet alleen de kennis uit de boeken, maar ik leerde om juist ook het menselijke aspect van de verpleging vanaf het begin in mijn werk te laten zien. 

Dat menselijke aspect is trouwens bij Ikazia heel erg belangrijk en absoluut een reden geweest om mijn opleiding bij Ikazia te volgen.”

Slaap lekker

De collegialiteit is echt opvallend bij Ikazia. Laatst stapte ik ’s ochtends na mijn nachtdienst uit de lift en een collega wenste me een spontaan "Slaap lekker". Dat is toch tof?!”

Ben jij ook een zorgverlener in hart en nieren en bezig met een opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige? Of heb je al ervaring opgedaan en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Houd dan de vacatures op deze site in de gaten.