Contact
Tekstgrootte

Teamleider van de anesthesie Melanie: “Gewoon omdat persoonlijke zorg niet alleen om de patiënt draait”

Maak kennis met Melanie

Melanie werkt als Teamleider van de anesthesie, recovery en sedatie op de OK en vertelt daar graag over.

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben je en wat doe je bij Ikazia? Hoe ben je bij Ikazia terechtgekomen?

Mijn naam is Melanie Blom en ik werk sinds 1 juli 2023 als teamleider op de OK.

Wat vind je het leukste aan je werk? Waarom dat?

Elke dag is anders. Soms loopt mijn dag heel anders dan ik van te voren had voorzien, dan moet ik veel schakelen en dat vind ik leuk. Ik hou van uitdagingen maar een dagje iets rustiger waardoor ik tijd heb om met collega’s te praten vind ik ook erg waardevol.

Waarom past jouw baan bij jou?

Ik kom vanuit het Vlietland Ziekenhuis en daar had ik een duobaan als anesthesiemedewerker en programma coördinator. Ik merkte dat ik leidinggeven en coachen erg leuk vond. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb dus de sprong naar teamleider gewaagd.

Inmiddels ben ik bijna een jaar als teamleider aan het werk en vind ik het nog steeds superleuk. Elke dag is anders. Daarbij vind ik de dynamiek en uitdagingen van de OK erg leuk.

Wat betekent persoonlijke zorg voor jou? Heb je hier een voorbeeld van?

Ik vind persoonlijke aandacht erg belangrijk. Ik ben altijd bij de dagstart aanwezig. Ik loop ’s morgens een rondje over de OK’s om te vragen of alles goed gaat en of ik iets kan betekenen. Meestal sta ik even te kletsen, help ik met medicijnen optrekken of doe de dubbelcheck medicatie.

Ik loop een paar keer per dag bij de recovery langs om te informeren hoe het gaat. Daar ga ik dan even zitten en dan raak je gelijk in gesprek over dingen die er spelen (zowel bij collega’s als op de werkvloer)

Daarnaast probeer ik tussen de afspraken door koffie te drinken en te lunchen in de koffiekamer, gezellig met de collega’s.

Gewoon omdat persoonlijke zorg niet alleen om de patiënt draait.

Waarom heb je voor Ikazia gekozen?

Ik vind het kleinschalige, het persoonlijke en de sfeer erg prettig hier. Dat is éen van de redenen waarom ik voor het Ikazia heb gekozen en daar ben ik nog steeds heel blij mee.