Contact
Tekstgrootte

Operatieassistent Evelien: “Als ik nog eens moest solliciteren, zou ik opnieuw voor Ikazia kiezen”

Jouw verhaal

Acht jaar geleden begon ik als gediplomeerd operatieassistent bij Ikazia. Toen ik net klaar was met mijn opleiding was ik heel blij dat er bij Ikazia een vacature was. Ik kon toen terreindeskundige worden van longen, vaten en algemene chirurgie. Dat vond ik ontzettend leuk, want daar ligt ook mijn hart.

Het leukste aan het werk

Ik vind Ikazia een fijn ziekenhuis waar we leuke en uitdagende ingrepen doen. Het ziekenhuis is niet te groot, dus je kent al je collega’s. Dat vind ik zelf belangrijk. Weten met wie je werkt zorgt voor een onderlinge band. Ook heb ik een heel leuk team. We doen veel activiteiten met elkaar naast het werk. Met sinterklaas trekken we lootjes en laatst hadden we een gezellige borrel.

Een baan die past bij jou

Ik hou van georganiseerd werken. Ik denk dat dat een eigenschap is van operatieassistenten, dat je het volgens bepaalde stappen wilt doen en het overzicht wilt behouden. Ook houd ik van duidelijke communicatie en vind ik met elkaar meedenken en het werken in teamverband heel belangrijk. In een team is iedereen gelijkwaardig, dat vind ik de kracht van mijn werk.

Persoonlijke zorg

Ik denk dat er veel aandacht is gekomen voor persoonlijke zorg. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de medewerkers. Een voorbeeld hiervan is het vitaliteitsbudget waar wij mee werken. Dit budget mag je zelf inzetten om te zorgen dat jij persoonlijk beter functioneert op je werk. Op de OK werken is lichamelijk best zwaar. Je bent vaak aan het draaien en tillen. Je kunt het vitaliteitsbudget bijvoorbeeld inzetten voor een massage om op deze manier ontspanning te vinden.

Gekozen voor Ikazia

Toen ik voor Ikazia koos was de markt heel anders. Er waren bijna nergens vacatures dus ik was erg blij met de vacature bij Ikazia. Als ik nog een keer zou moeten solliciteren, zou ik zeker nog een keer voor Ikazia kiezen.

Nog altijd tevreden

Ik vind wat ik doe heel leuk. Daarnaast ben ik ook heel blij met Ikazia. Het is er erg gemoedelijk en voelt er vertrouwd. Ik voel me er helemaal op mijn gemak.