Contact
Tekstgrootte

Nicky Sijbel, leerling radiodiagnostisch laborant: "Ik had nooit gedacht dat ik in de zorg zou werken"

Nicky Sijbel (31) werkt sinds 2015 als leerling radiodiagnostisch laborant in Ikazia.
Toch had hij tot een paar jaar geleden nooit gedacht dat hij ooit in de zorg zou werken. Met zijn gele klompen is hij inmiddels een zonnetje op onze afdeling radiologie.


“Toen ik na mijn pilotenopleiding geen werk kon vinden, wees de collega van een vriendin mij op de vacature voor radiodiagnostisch laborant. Omdat ik al wat ouder ben, wilde ik geen hele dagen meer in de schoolbanken zitten. De ‘in service opleiding‘ van Ikazia is voor mij daarom een perfecte combinatie. Het leren gaat mij goed af en ik vind de techniek reuze interessant. De ontwikkelingen in dit vak staan nooit stil.”

Inmiddels zit Nicky alweer in zijn derde jaar en is hij bijna leerling af. “Het patiëntencontact vind ik leuker dan verwacht. Je ziet veel verschillende patiënten. Dat maakt het werk heel dynamisch. Ook werk je regelmatig op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Hierdoor is geen werkdag hetzelfde.”

Van zijn overstap naar de zorg en Ikazia heeft Nicky geen dag spijt. “Ik ben erg blij dat meneer Röntgen zo vriendelijk is geweest om 123 jaar geleden datgene uit te vinden waardoor ik mijn baan heb. Ik werk op een leuke afdeling met leuke collega’s. Het is écht een team, iedereen staat voor elkaar klaar. De lijnen zijn kort, je hebt een vast aanspreekpunt op de afdeling en eens in de zoveel tijd ga ik gezellig uiteten met mijn collega leerling radiodiagnostisch laborant.”

Een werkdag is voor Nicky geslaagd als hij daadwerkelijk iemand heeft kunnen helpen en blij heeft kunnen maken. “Het is toch mooi als je bij iemand met een gebroken been of pols toch een glimlach op zijn of haar gezicht hebt kunnen toveren.”