Contact
Tekstgrootte

Kraamverzorgende Tini: “Ik kom hier echt heel graag en ga elke dag met plezier naar mijn werk”

Jouw verhaal

Mijn naam is Tini en ik werk al 13 jaar als Kraamverzorgende in ons mooie Moeder en Kind Centrum. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen en het feit dat ik elke dag met kinderen werk, is natuurlijk een hele leuke bijkomstigheid. Ook is het werk afwisselend, want als Kraamverzorgende bij Ikazia werk je op alle afdelingen van ons Moeder en Kind Centrum.

Het leukste aan het werk

Oh, daar kan ik heel makkelijk over zijn. Ik krijg een lach op mijn gezicht als ik zie dat patiënten onze zorgverlening als fijn hebben ervaren en tevreden zijn. Deze waardering ontvang je op verschillende manieren. Onze zorgverlening betekent veel voor patiënten, want er zijn ook situaties die niet altijd fijn zijn. Juist in deze situaties besef ik me hoeveel betekenis mijn werk heeft op mensen.

Ik kom hier echt heel graag en ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het is ontzettend leuk dat we met een fijn en betrokken team werken. We staan voor elkaar klaar en vinden het belangrijk hier met elkaar aan te blijven werken. Zo worden nieuwe collega’s warm ontvangen door een buddy. Daarnaast is het werk erg afwisselend. Zo voel ik bij een bevalling nog steeds een bepaalde spanning.

Een baan die past bij jou

Ik durf te zeggen dat ik goed aanvoel wat een patiënt nodig heeft en in mijn werk zie ik dat als iets belangrijks. Zo heeft de ene vrouw meer aanmoediging nodig tijdens een bevalling dan de ander. Sommige vrouwen kunnen zelfs in paniek raken. Van nature kan ik iemand goed op het gemak stellen. Als ik ergens binnen kom, dan weet ik al hoe ik mensen moet benaderen.

Persoonlijke zorg

Persoonlijke zorg gaat voor mij verder dan alleen het tonen van empathie en vriendelijk zijn. Elke patiënt is anders. Ik probeer bij contact geen vooroordelen te hebben, ga open in een gesprek en zoek de verbinding op. Dat betekent voor mij het bieden van persoonlijke zorg. Daarnaast is het ook leuk om te benoemen dat ik elk jaar met kerst wat knutsel voor onze kerstbaby’s.

Voor Ikazia gekozen

Een kennis van mij werkte bij het Ikazia als Kraamverzorgende. Zij heeft mij overtuigd om te solliciteren, omdat zij vertelde dat Ikazia een warm ziekenhuis is met fijne collega’s. Ik weet het nog goed. Toen ik gebeld werd met de boodschap dat ik aangenomen was, heb ik een vreugdedansje gedaan. Het grappige is dat mijn kinderen hier ook zijn geboren.

Nog altijd tevreden

Waarom ik er nog steeds werk? Hier kan ik heel kort over zijn. Het gras is ergens anders niet groener, haha!