Contact
Tekstgrootte

Klinisch kraamverzorgende Rachel: “Ik vind het heel bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij een levens veranderende situatie zoals de geboorte van een kind”.

Maak kennis met: Rachel

Ik ben Rachel, 44 jaar en woon in Oosterhout, bij Breda. Ik woon daar samen met mijn vriend en 2 kinderen en onze hond. Tot enkele jaren geleden was ik werkzaam als neonatologie verpleegkundige in het Amphia ziekenhuis in Breda. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan, maar ik merkte dat ik toe was aan iets anders. De verloskunde heeft me altijd gefascineerd; maar als neonatologie verpleegkundige kwam ik hier helaas vaak alleen mee in aanraking in minder prettige situaties. Ik ben me verder gaan verdiepen en heb in zowel de 1e als 2e lijn meegelopen.

Hierna was ik erg enthousiast en heb de sprong gewaagd om me om te laten scholen tot verloskundige. Ik heb mijn opleiding in België gevolgd en in 2021 mijn diploma in ontvangst kunnen nemen!

Het leukste aan mijn werk

Ik vind het heel bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij een levens veranderende situatie zoals de geboorte van een kind. Ik zie het als een uitdaging om de geboorte op een manier te begeleiden zodat de vrouw en haar partner hier met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Dit is vaak extra uitdagend, omdat een geboorte heel vaak niet verloopt zoals van te voren bedacht of gehoopt. Ik probeer te kijken naar de mogelijkheden die er wel zijn, binnen de situatie die er is.

Een passende baan

In de, vaak korte, tijd die ik met de mensen doorbreng, doe ik mijn best om een persoonlijk contact met de mensen op te bouwen, hun vertrouwen te winnen en samen met hen deze gebeurtenis tot een goed einde te brengen. Dit voelt fijn om te kunnen doen.

Voor Ikazia gekozen

Tijdens mijn opleiding verloskunde heb ik stage gelopen in Ikazia. Dat is wederzijds goed bevallen en na mijn diplomering mocht ik terugkomen. Inmiddels ben ik bijna 3 jaar werkzaam binnen het Moeder en Kind Centrum.

Nog altijd tevreden

Ik ben hier, tijdens mijn stage al, maar ook na mijn diplomering heel warm ontvangen. Ik voelde me al snel thuis binnen het gehele team. Ik vind de samenwerking fijn en de patiënten populatie erg leuk. Elke kamer die je binnen stapt is weer anders!