Contact
Tekstgrootte

"In de keuken van Ikazia hebben wij één doel: lekker, gezond en veilig eten maken voor iedere patiënt"

Kevin werkt nu ruim een jaar in Ikazia. Als teamleider zorgt hij er voor dat de medewerkers in de keuken hun werk zo goed mogelijk kunnen doen en dat de kwaliteit van het eten goed blijft. Het keukenteam bestaat uit medewerkers afwas, medewerkers voedingsadministratie en de koks.

"Wij koken hier alles nog zelf met verse ingrediënten"

“In de keuken van Ikazia hebben wij één doel: lekker, gezond en veilig eten maken voor iedere patiënt. Wij koken hier alles nog zelf met verse ingrediënten. De maaltijden zijn vaak de lichtpuntjes op de dag waar de patiënt naar uitkijkt. Het is ook een moment voor sociaal contact, want bezoek kan eventueel mee-eten. Daarnaast draagt lekker eten bij aan een voorspoedig herstel.”

"In onze keuken werken wij met ‘individuele smaaksturing’"

“Elke patiënt kan iets passends kiezen. Hier proberen wij op in te spelen met een gevarieerde menukaart zodat wij iedereen van een lekkere maaltijd kunnen voorzien. In onze keuken werken wij met ‘individuele smaaksturing’. Maaltijden worden aangepast aan patiënten met een ‘smaakhandicap’. 

Door ziekte of behandeling kan de smaak van patiënten namelijk veranderen. Door aanpassingen aan de receptuur zorgen wij dat de patiënt weer met smaak kan eten. Ik verwacht dat smaaksturing in de toekomst steeds vaker wordt toegepast. Onze medewerkers kunnen zo echt een positieve verandering brengen op het gebied van eten en drinken.”