Contact
Tekstgrootte

Hart voor je vak én je collega's

Ingrid Papavoine – Anesthesiemedewerker

In het Ikazia Ziekenhuis werken veel mensen uit een bepaald vakgebied die de medisch specialisten terzijde staan. De zogenaamde paramedici. Ingrid Papavoine is sinds 15 jaar anesthesiemedewerker, waarvan 4 jaar in Ikazia. 

Op het OK-complex werkt Ingrid in een enthousiast team nauw samen om tot een optimaal eindresultaat te komen. “Mijn opleiding heb ik in Nijmegen gedaan. Toen ik hier in de buurt kwam wonen, werkte ik eerst bij een groter ziekenhuis, maar de intimiteit van Ikazia bevalt me het best”.

Fysieke en mentale verdoving

”Als medewerker van de anesthesioloog sta ik aan het hoofdeinde bij de patiënt tijdens een operatie. Ik bewaak de vitale functies van de patiënt, de mate van anesthesie en ik treed waar nodig corrigerend op. En ik help de patiënt natuurlijk weer bij het ‘klaarmaken voor de landing’. Dat alles zelfstandig of samen met de anesthesioloog. 

Het mooie van mijn functie is de mix tussen het fysiologische en het sociale.”

"Technisch stel ik iets in het lichaam aan het werk, tegelijkertijd stel ik patiënten gerust"

De weg naar de OK

Voor het begeleiden en bewaken van de patiënt tijdens anesthesie moet je veel weten van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Daarnaast is kennis van de gebruikte technieken, de medicatie en de benodigde medische apparatuur een must. Dat vereist een driejarige opleiding die je in Ikazia kunt volgen. 

Tijdens de opleiding word je door zowel de praktijkopleider, werkbegeleiders, als groepsdocent begeleid. Maar dat is niet alles.

Inleven in elkaar en toch ‘to the point’ zijn

“Je moet er ook wel een bepaald type voor zijn: communicatief en sociaal want alles valt of staat bij goede samenwerking. Daarnaast moet je beschikken over een lange concentratieboog, stressbestendig zijn en van aanpakken weten. 

Op de OK is men wat directer. Onder hoge druk wordt er niet altijd even subtiel met elkaar gesproken. Daar moet je wel tegen kunnen. Elkaar helpen én elkaar scherp houden, maakt mijn werk spannend.”

Werken in Ikazia is als liggen in Ikazia

“Er heerst een goede sfeer hier. Veel mensen doen hun werk echt uit overtuiging. Ik kan het niet precies uitleggen, maar er is een roeping voelbaar om echt het verschil te maken voor de patiënt. 

Na het buffelen op de OK is het fantastisch als een patiënt je hand even vasthoudt op de uitslaapkamer en zegt: ‘Bedankt dat het voorbij is en dat het zo meeviel. Jullie zijn zo goed voor mij.’ Ik doe gewoon m’n werk en toch is dat een mooie bonus.”

Wil jij ook je talent inzetten op het vlak van medische ondersteuning op de OK, bijvoorbeeld als anesthesiemedewerker of OK-assistent? Kijk dan hier voor de opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Heb je al ervaring in een medisch ondersteunende functie? Kijk dan bij onze vacatures of jij misschien één van de nieuwe collega’s bent die wij zoeken.