Contact
Tekstgrootte

"Even een foto maken is een stuk ingewikkelder geworden!"

Dennis Copper is gespecialiseerd radiodiagnostisch laborant. Sinds 1996 werkt hij al met veel plezier op de afdeling radiologie van het Ikazia Ziekenhuis. Normaal gesproken hoeft hij alleen zijn witte uniform aan als hij aan het werk is op de ct-kamer, maar vanwege corona draagt hij daarnaast nu ook extra beschermende kleding.

Een nieuwe situatie voor Ikazia

“In het begin vond ik het wel een beetje spannend om (verdachte) corona patiënten te begeleiden omdat ik niet wist wat me te wachten stond. Deze pandemie is een hele nieuwe situatie voor ons allemaal in Ikazia. 

Nu wij onze draai daarin hebben gevonden, is die onzekerheid gelukkig verleden tijd.”

Afwisselend werk

De kleinschaligheid van Ikazia en de fijne collega’s waar Dennis mee werkt, maken dat hij zich hier helemaal thuis voelt. 

“Als radiodiagnostisch laboranten komen we op veel verschillende afdelingen in het ziekenhuis, dat maakt het werk heel afwisselend. Ik draai dagdiensten maar werk ook avonden en nachten.”

"We staan er met een collega meer dan normaal"

Nachtdiensten draaien is niet nieuw voor Dennis. “Dat doen we altijd al, maar vanwege corona staan we nu tijdens de nachtdienst met zijn tweeën in plaats van alleen. 

In de weekenden zijn we er zelfs met drie collega’s, dat is er ook één meer dan normaal.”

Beschermende maatregelen

De (verdachte) corona patiënten die een ct-scan moeten laten maken, worden door Dennis, in beschermende kleding, opgevangen. “Ik begeleid, positioneer en leg de patiënt dingen uit in de scanruimte. Mijn collega bedient in de ‘schone’ bedieningsruimte de ct-scanner en maakt de beelden. Deze collega zorgt er ook voor dat de beelden ter beoordeling doorgestuurd worden naar de radioloog.

‘Even’ een foto maken is door al deze beschermende hygiëne maatregelen wel een stuk bewerkelijker geworden.”