Contact
Tekstgrootte

Die ene collega....Tineke!

Je herkent het vast wel, die ene collega die een onuitwisbare indruk op jou maakt en ervoor zorgt dat je plezier hebt in jouw werk...

Voor onze directiesecretaresse Jeanette, is die ene collega Tineke, een sportieve dame met vele gezichten. Het ene moment rent Tineke in hardloopkleding, het andere fietst ze in sporttenue naar haar werk. Daar aangekomen ruilt ze de sportieve look in voor een jurkje met hakken.

Ook in Ikazia heeft Tineke vele gezichten gehad. Ze volgde hier haar opleiding tot verpleegkundige en later ook tot IC- verpleegkundige. “Ze heeft zelfs nog in de ronde zusterflat gewoond,” lacht Jeanette. Haar werk als IC-verpleegkundige verruilde Tineke ruim twintig jaar geleden voor de functie van klachtenfunctionaris. “Een functie die haar op het lijf is geschreven,” weet Jeanette.

Een luisterend oor voor collega's, patiënten en bezoekers

“Tineke heeft altijd oog voor haar collega’s in alle lagen van het ziekenhuis. Kaartjes sturen aan alle collega’s die ziek zijn, met pensioen gaan of het gewoon nodig hebben, is één van haar favoriete bezigheden. 

Maar vooral ook een luisterend oor hebben voor patiënten en bezoekers. Er is zelfs een oude dame geweest, jaren geleden, die haar iedere dag belde. Dat zegt toch wel wat,” vertelt Jeanette trots.

Extra aandacht voor Ikazia en alle mensen om haar heen

“Tineke’s liefde voor Ikazia stopt niet om 17.00 uur maar gaat altijd maar door. Ze zet zich al jaren in voor het Ikazia Roparunteam 58. Ze heeft zelfs een keer samen met haar man staan collecteren voor team 58 bij Hotel New York. Extra aandacht geven aan Ikazia en alle mensen om haar heen, dat is Tineke!”

Dit jaar gaat Tineke met pensioen. Jeanette: “Tineke, ik ga je missen, dat weet ik nu al!”