Contact
Tekstgrootte

Die ene collega...Lenny!

Je herkent het vast wel, die ene collega die een onuitwisbare indruk op jou maakt en ervoor zorgt dat je plezier hebt in jouw werk...

Werken op de Intensive Care (IC) kan soms erg heftig zijn. Een collega hebben met veel humor die dingen goed in perspectief kan plaatsen, is juist op die momenten van onschatbare waarde. Dat weet klachtenfunctionaris Tineke als geen ander. 

Toen ze nog samen op de IC werkten, was MDL- verpleegkundige Lenny een rots in de branding en dat is ze nu nog steeds!

Iemand waar je op kan bouwen

“Lenny is altijd positief en heel meelevend. Echt iemand waar je op kan bouwen. Ze is een steun en toeverlaat voor patiënten en collega’s. 

Gewoon een ontzettend leuk mens met een groot gevoel voor humor,” aldus Tineke.

Altijd in voor een geintje

Met veel plezier denkt Tineke terug aan hun tijd samen op de IC. Ondanks het harde werken, was en is Lenny altijd in voor een geintje. 

“Ik kan me mijn afscheid daar nog goed herinneren. Met rode lippenstift, mijn roze stethoscoop om haar nek en een rode panty stond Lenny op het feestje. Dat moest ik dan voorstellen. Hilariteit ten top natuurlijk!”

Geliefd bij patiënten en collega's

Na een aantal omzwervingen op de SEH, teamleider op de polikliniek, teamleider op verpleegafdeling 3A, staat Lenny al jaren als MDL- verpleegkundige klaar voor haar patiënten. 

Tineke: “Ik vind het heel knap hoe zij mensen met een chronische darmziekte begeleidt en advies geeft, zodat ze moed houden in soms heel moeilijke tijden. Juist die toewijding naar haar patiënten én naar collega’s maakt dat Lenny zo geliefd is."