Contact
Tekstgrootte

De Ikaziaan achter het masker: doktersassistent polikliniek oogheelkunde Parwana

Doktersassistent is een gevarieerd beroep

Over de vraag waarom ze voor de opleiding tot doktersassistent heeft gekozen, hoeft Parwana niet lang na te denken: “Ik ben voor dit beroep gegaan omdat ik mensen écht wil helpen. Bovendien is het een gevarieerd beroep met veel verschillende handelingen en administratie. Die combinatie spreekt mij erg aan. 

Via een oud-klasgenoot ben ik als doktersassistent op de polikliniek oogheelkunde in Ikazia terecht gekomen."

Een belangrijke schakel op de polikliniek

Een fijn team en plezier in het werk is het belangrijkste. 

Parwana: “Als doktersassistent ben je een belangrijke schakel in het reilen en zeilen van de polikliniek. Wij zijn er voor de artsen én de patiënten. Dat lukt alleen als je plezier hebt in je werk en met elkaar kan lachen.

Er gebeurt altijd wel wat, dus is het belangrijk dat je je hoofd koel houdt. Ons team is erg hecht waardoor het werk leuk blijft. Stiekem denk ik dat wij het leukste team van heel Ikazia hebben."

Met tien dingen tegelijk bezig

Een gemiddelde werkdag op de polikliniek oogheelkunde is erg divers. 

Parwana: "Soms ben ik wel met tien dingen tegelijk bezig en dat gaat in een snel tempo door. De oogarts doet het consult en alles eromheen regelen wij. Denk aan administratieve taken, zoals het registreren van patiënten, het beantwoorden van telefoontjes en het aanvragen van onderzoeken. 

En, niet te vergeten, verpleegkundige handelingen. Zo assisteren wij de oogarts bij een ingreep, maken wij oogscans, bereiden we de OK’s voor met andere collega’s en vullen we de kamer van de artsen bij met materialen."

Veel patiëntencontact

Als doktersassistente vind ik het leuk dat ik veel patiëntencontact heb. Dit is normaal heel positief en fijn. 

Parwana: "We merken wel dat door langere wachttijden en de COVID- hectiek er meer onbegrip en af en toe ook agressie bij de patiënten ontstaat.” We leren vanuit de praktijk en onze ervaringen hoe we hier het beste mee om kunnen gaan.

Er zijn gelukkig ook genoeg patiënten die ons werk waarderen en dit laten blijken aan de hand van complimentjes, kaartjes en soms zelfs een gebakje. Complimentjes als “Bedankt voor de goede zorg!” en “Wat zijn jullie lief” blijven altijd leuk om te horen. Dit motiveert je toch om elke dag weer met een glimlach de patiënten te behandelen."

Ikazia is een knus maar dynamisch ziekenhuis

Op de vraag waarom mensen bij Ikazia zouden moeten werken is Parwana duidelijk: "Ikazia is een perfecte combinatie tussen een knus, maar toch dynamisch ziekenhuis waardoor je je thuis voelt op het werk, maar tegelijkertijd toch genoeg uitdaging aangeboden krijgt."

De-Ikaziaan-achter-het-masker-doktersassistent-polikliniek-oogheelkunde-Rotterdamse-Ikazia-Ziekenhuis-Parwana.jpg