Contact
Tekstgrootte

Coördinator beveiliging Jaap: : “Persoonlijke zorg? Daar zijn wij elke dag mee bezig. We staan dag en nacht klaar voor de patiënt en voor het personeel”.

Maak kennis met: Jaap

Ik ben Jaap, en ik begon 12,5 jaar geleden als stagiair bij Ikazia. Op de dag dat ik ben geslaagd kreeg ik een belletje of ik hier als oproep medewerker wilde werken. Daar ben ik toen gelijk op in gegaan, omdat ik de stagetijd bij Ikazia als erg fijn had ervaren. Het voelde in het begin al gelijk goed, als een warm bad. Later heb ik een vast contract gekregen en inmiddels werk ik er dus al zo’n 11,5 jaar.

Een passende baan

Ik heb het gevoel dat het ideaal bij mij past, ons werk is heel afwisselend en vooral uitdagend. Geen dag is hetzelfde. De sfeer is hier fijn en ook tussen collega’s onderling.

Persoonlijke zorg

Persoonlijke zorg? Daar zijn wij elke dag mee bezig. We staan dag en nacht klaar voor de patiënt en voor het personeel. Het ene moment bieden wij een slechtlopende patiënt een rolstoel aan of we begeleiden een hoogzwangere dame naar de afdeling die elk moment kan gaan bevallen. Het andere moment gaan we met spoed naar een afdeling waar iemand agressief is tegenover het personeel. Als je ziet dat er hulp nodig is, dan staan wij meteen klaar.

Voor Ikazia gekozen

In eerste instantie koos ik voor Ikazia door mijn stagebegeleider. Hij omschreef het Ikazia als een stageplek waar voor mij veel te leren valt. Ik kreeg daarnaast les van hem op school en hij was zelf al jaren werkzaam bij het Ikazia. Zo kwam ik hier terecht, en hier heb ik nog geen dag spijt van gehad.

Nog altijd tevreden

Ik heb hier leuke collega’s en genoeg uitdaging. Omdat we een kleinschalig ziekenhuis zijn heb je snel een band met alle collega’s van de afdelingen. Dat maakt dat ik hier nog altijd goed zit.