Contact
Tekstgrootte

Verhoging parkeertarief vanaf april

Vanaf april 2024 wordt het bedrag voor alle collega’s die hun auto in één van onze parkeergarages parkeren (Q-Park Zuidplein en Q-Park Ikazia), € 3,75 per dag. Dit geldt voor alle diensten, dus ook voor collega’s die nachtdienst hebben. Deze verhoging start per april en wordt vanaf juni van het salaris ingehouden.

Parkeerkosten

De afgelopen zes jaar is het bedrag om te parkeren niet verhoogd, maar ook wij ontkomen hier niet langer aan. Als we kijken naar omliggende ziekenhuizen en parkeren in de stad, is € 3,75 in verhouding nog steeds een laag parkeerbedrag. Dit bedrag kan relatief laag blijven doordat Ikazia een groot gedeelte van de parkeerkosten op zich neemt, om zo de kosten voor collega’s zo laag mogelijk te houden.

Belastingvoordeel

Er is gelukkig ook goed nieuws te melden: het budget om met belastingvoordeel een fiets aan te schaffen via Fisc free is verhoogd naar € 2000,-. Zo wordt het wellicht aantrekkelijker om een goede fiets aan te schaffen en voortaan op de fiets naar het werk te gaan.

We realiseren ons dat het vervelend is dat de parkeerkosten stijgen, maar hopen, mede door de uitleg hierboven, op jullie begrip hiervoor.

Bron: MT