Contact
Tekstgrootte

Marike Wabbijn uitgeroepen tot ‘Opleider Interne Geneeskunde 2024’

Prijs van de Junior Nederlandse Internisten Vereniging

Marike Wabbijn, internist-nefroloog & opleider Interne Geneeskunde in het Ikazia Ziekenhuis, is uitgeroepen tot de beste opleider interne geneeskunde 2024. Tijdens de jaarlijkse Landelijke Opleidingsdag Interne Geneeskunde (LOIG), woensdag 28 februari in Ede, ontving zij deze prijs van de Junior Nederlandse Internisten Vereniging.

Grote eer

Marike Wabbijn: “Dat ik ben uitgeroepen tot beste opleider vind ik echt een grote eer. Mijn arts-assistenten hadden mij opgegeven en een filmpje gemaakt waarin ze vertelden waarom ik volgens hen in aanmerking kom voor deze prijs. Heel mooi om te horen wat ik voor hen beteken. Ik was er helemaal stil van. Deze prijs is een kroon op mijn werk.”

Persoonlijke opleider

Dr. Thomas Langerak, arts-assistent in opleiding tot internist: “Marike is een hele persoonlijke opleider. Ze zorgt er niet alleen voor dat je opleiding goed verloopt maar doet daarnaast ook veel extra’s. Zo is ze bij de leuke dingen, zoals bruiloften en promoties, maar ook tijdens de minder leuke momenten. Ze staat altijd voor ons klaar. Wij zijn het er dan ook unaniem over eens dat zij terecht is uitgeroepen tot beste opleider interne geneeskunde 2024.”

V.l.n.r. de drie genomineerden: prof. Dr. Thera Links, internist-endocrinoloog en opleider UMCG, dr. Jan Jelrik Oosterheert, internist-infectioloog UMC Utrecht en Drs. Marike Wabbijn, internist-nefroloog Ikazia Ziekenhuis.