Contact
Tekstgrootte

Oncologisch Centrum

Oncologisch Centrum Ikazia: afwisselend en uitdagend werk

Wat leuk dat je meer wilt weten over het Oncologisch Centrum van Ikazia. Werken op ons Oncologisch Centrum is afwisselend en uitdagend. Als team zetten wij ons elke dag met hoofd, hart en handen in om onze (oncologische) patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Hoe ziet het Oncologisch Centrum eruit?

Het Oncologisch Centrum bestaat uit 3 onderdelen:

  • de polikliniek oncologie;
  • de dagbehandeling;
  • de verpleegafdeling.

De polikliniek is de poort van ons centrum. Patiënten worden daar opgevangen door de doktersassistenten en na het bezoek aan de artsen door de casemanagers. De systemische behandeling wordt gegeven op de oncologische dagbehandeling. Denk hierbij aan chemo- of immunotherapie.

Als patiënten in de problemen komen thuis worden ze opgenomen op de verpleegafdeling. Op deze afdeling zijn ook vier palliatieve bedden. Hier worden patiënten opgenomen voor symptoombestrijding of voor terminale zorg tot aan overlijden.

Hoe ziet het team eruit?

Binnen ons Oncologisch Centrum werken ondersteunende medewerkers, doktersassistenten en casemanagers, uiteraard samen met de Verpleegkundig Specialisten en artsen.

De volgende specialismen zijn vertegenwoordigd:

  • Oncologie;
  • Hematologie;
  • Longoncologie.

Op de oncologische dagbehandeling werken (oncologie)verpleegkundigen, een voedingsassistent en er zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig. Ook op de verpleegafdeling werken (oncologie)verpleegkundigen en voedingsassistenten. Daarnaast werken er medisch studenten, secretaresses en een planner. Er zijn ook twee coördinatoren (die naast hun coördinerende taken deels meewerken) en een teamleider voor de aansturing.

Een divers team wat werkt aan hetzelfde doel, namelijk de best mogelijke zorg bieden voor de (oncologische) patiënt.

Een belangrijke rol spelen voor de patiënt

We werken met name met oncologische patiënten die in een diagnostische fase, in een actieve systemische behandeling of in de palliatieve fase zitten.

Een intensieve en onzekere periode voor de patiënten waar je als medewerker binnen het Oncologisch Centrum een belangrijke rol in kunt spelen. Naast oncologische patiënten liggen er ook algemeen interne geneeskunde patiënten met diverse aandoeningen.

Een hecht team met zorg en aandacht voor elkaar

Werken in ons Oncologisch Centrum is zeer afwisselend. Elke dag is anders. Naast de psychosociale zorg voor de patiënten zijn er ook veel verpleegtechnische handelingen. Als verpleegkundige en voedingsassistent werk je op zowel de afdeling als de dagbehandeling.

We zijn een hecht team wat elkaar opvangt bij moeilijke gebeurtenissen, er is zorg en aandacht voor elkaar.

Naast ons werk organiseren we ook vaak afdelingsuitjes en gaan regelmatig samen uit eten.

Word jij onze nieuwe collega?

Werken binnen het Oncologisch Centrum brengt je een fijne, warme werkplek waar zorg is voor elkaar, je veel kunt leren en je echt iets van betekenis kunt zijn voor de patiënt.

Word jij onze nieuwe collega?