Contact
Tekstgrootte

Even voorstellen

Ik ben Chanell (20 jaar), vierdejaars student verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds een jaar ben ik werkzaam als leerling verpleegkundige in het Ikazia Ziekenhuis. Langzaam aan noem ik mezelf dan ook een echte Ikaziaan.

Naast werken als verpleegkundige, vind ik het ook erg leuk om te schrijven. In mijn blogs ga ik jullie meer vertellen over de verpleegkunde opleiding en over het werken in Ikazia. Lees je mee?

Waarom verpleegkunde sturen?

Mijn interesse voor het menselijk lichaam en passie om zorg te dragen voor andere mensen waren de grondleggers voor mijn keuze om verpleegkunde te gaan studeren. 

Nadat ik in mijn tweede leerjaar op de HBO-V stage had gelopen in een verpleeghuis wist ik het zeker; ik wilde in het ziekenhuis gaan werken. Ik was op zoek naar dynamische zorg met meer uitdaging. In het ziekenhuis zou ik dat wel vinden.

Als een warm deken

Om een plekje te bemachtigen als leerling, moet je eerst door de selectiedagen heen komen. Tijdens deze selectiedagen viel Ikazia als een warm deken over mij heen. Dit door de wederzijdse interesse en de prettige sfeer die er heerste. Ik was dan ook erg blij toen ik te horen kreeg dat ik mijn duale traject in dit Rotterdamse ziekenhuis mocht starten. Bij een duaal traject ga je twee dagen naar school en werk je daarnaast in het ziekenhuis.

Niet veel later ben ik mijn witte pak gaan passen en trad ik in als leerling verpleegkundige op afdeling 3B, oncologie & palliatieve zorg.

Het belangrijke papiertje

Als beginnend leerling verpleegkundige kan er veel op je afkomen. Je krijgt te maken met onbekende ziektebeelden, zoektochten naar de aanwezige middelen, kennismaking met nieuwe collega’s en in mijn geval een nieuwe doelgroep patiënten. Het is belangrijk om jezelf staande te houden en overal leermomenten uit te halen. 

De komende tijd hoop ik jullie mee te kunnen nemen in mijn weg naar dat belangrijke papiertje, mijn diploma.