Contact
Tekstgrootte

Een geschenk uit de hemel

Ze komen met de metro uit de binnenstad. Een moeder met haar dochtertje van een jaar of vijf. Het meisje heeft prachtig lang blond haar en in haar blauwe prinsessenjurk lijkt ze wel weggelopen uit de Disney film ’Frozen’.

De stad is compleet gedompeld in kerstsfeer, overal lichtjes, en dennengroen. Prachtig vindt ze het!

"Zo hoog?"

Haar moeder heeft eerst gebeld naar de hartbewaking of het wel verstandig zou zijn om de kleine meid mee te nemen voor een bezoek aan haar grootvader.

Als ze uit de metro stappen, lopen ze nog even over het Zuidplein. Ze combineren handig het ziekenbezoek met het doen van wat boodschappen en wat laatste kerstinkopen. Daarna lopen ze over de lange loopbrug naar het ziekenhuis, moeder wijst naar het hoge gebouw en legt uit dat opa op de zesde verdieping ligt.

“Zo hoog?”, haar heldere kinderstem weergalmt tegen de betonnen rand van de loopbrug en ze springt met haar zilverkleurige ballerina’s van tegel op tegel.

"Lig jij aan de oplader?"

Opa ligt al te wachten en kijkt uit naar het bezoek. Hij is een vaste klant, inmiddels al voor de vijfde keer op de hartbewaking. Het stemt hem somber, al probeert hij dit goed te verbergen.

De kleine meid klimt handig op zijn bed. “Dag opi”, ze plant een natte klapzoen op zijn stoppelige wang. “Wat heb jij nou?”, ze kijkt nieuwsgierig naar de gekleurde monitordraden op zijn borst, rood en geel en groen. ”Lig jij aan de oplader?”, vraagt ze verbaasd.

Ze tovert een opgerolde kleurplaat achter haar rug vandaan, dichtgebonden met een elastiek en daaroverheen een flinke strik. Opa lacht en knijpt even in haar wang.

Hemel op aarde

Moeder rommelt wat in het nachtkastje en vult de inhoud aan met papieren zakdoekjes, bruistabletten en een puzzelboek.

"Oh ja opi, we hebben nóg wat voor jou.” Het meisje houdt een plastic tasje omhoog met een bekend rood/wit logo en kijkt opa verwachtingsvol aan. “We hebben pantoffels voor jou gekocht in de HEMel.”

Heerlijk toch zo’n kind? Een klein stukje hemel op aarde!

Hemels geschenk

En zomaar ineens moet ik denken aan dat ándere kind, brenger van Licht, Hoop, Vreugde en Vrede. Een hemels geschenk!

“Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft”
(1 Johannes 3:16)