Contact
Tekstgrootte

“Als team zijn wij er voor elkaar in goede en minder goede tijden”

Miranda Stuijt, doktersassistente en coördinator polikliniek (plastische) chirurgie

“Als doktersassistente op de polikliniek (plastische) chirurgie beantwoord ik de telefoon, maak ik afspraken voor de patiënt en plan ik onderzoeken in. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de patiënt. Waar nodig stel ik patiënten aan de balie gerust. Daarnaast ondersteun ik bij medisch technische handelingen, zoals het weghalen van een vetbult of het zelfstandig verwijderen van hechtingen. 

Als coördinator ben ik de schakel tussen de medewerkers op de polikliniek en de teamleider. Eigenlijk functioneer ik als spin in een groot web.

Vertrouwen scheppen typeert het werken in Ikazia

Om optimale zorg te kunnen leveren, moet je goed samenwerken met naaste collega’s en artsen. Ik denk dat wij dit als polikliniek zeker doen. 

Als team zijn we er voor elkaar in goede en minder goede tijden. De lijnen zijn kort. Het contact is laagdrempelig, de sfeer is ontspannen. Dit stralen we naar patiënten uit. We vinden het belangrijk om vertrouwen te scheppen. Dat typeert het werken in het Ikazia Ziekenhuis.

Gevarieerd werk met een lach en een traan

Mijn werk is zeer gevarieerd, met een lach en een traan. 

Links bij de balie kan een jongetje met een gebroken vinger staan, rechts een patiënt die net een  slechtnieuwsgesprek gehad heeft. Een luisterend oor kan dan voor patiënten heel prettig zijn, dat extra beetje aandacht geef ik graag!”