Contact
Tekstgrootte

Uitstekende darmkanker zorg

Opnieuw predikaat TopZorg Darmkanker

Het Ikazia Ziekenhuis krijgt van zorgverzekeraar Menzis ook voor 2014 het predicaat TopZorg voor de behandeling van darmkanker. Het gaat om een verlenging van het predikaat dat het ziekenhuis in 2013 had.

“Zorg in Nederland is vrijwel altijd van goede kwaliteit. Maar TopZorg-aanbieders blinken uit, bijvoorbeeld door: de kwaliteit van de behandeling, service zoals ruime openingstijden en korte wachtlijsten, informatievoorziening en nazorg. TopZorg is zeer goede zorg.” schrijft Menzis.

Snel duidelijkheid

Een verdenking op kanker of de diagnose kanker heeft een grote impact op patiënten. Daarom is het van belangrijk dat de patiënt snel duidelijkheid krijgt over de diagnose en voor, tijdens én na de behandeling goed begeleid wordt. 

In Ikazia kunnen patiënten snel terecht bij de specialist en is veel aandacht voor begeleiding door een (specialistisch) verpleegkundige. “Wij zijn het vertrouwde gezicht waarmee patiënten contact hebben. Dat geeft houvast in een onzekere en angstige periode” vertellen verpleegkundig specialisten Esther Schmidt en Hanneke Kreiter.

Groene vinkje

Bij de toekenning van het TopZorg predicaat is nauw samengewerkt met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS). 

Voor het predicaat moet een ziekenhuis al het ‘groene vinkje’ hebben, daarmee voldoet zij aan de voorwaarden van de NFK voor goede darmkankerzorg.