Contact
Tekstgrootte

Nieuwbouw Ikazia opgeleverd

Na een bouwperiode van ruim drie jaar is ons nieuwe gebouw klaar. De komende tijd worden de verschillende verdiepingen van de nieuwbouw nog afgewerkt en vinden de nodige verhuizingen plaats. Wij proberen dit zoveel mogelijk in de avonduren en de zaterdagen te doen zodat onze patiënten er zo min mogelijk last van hebben.

Verhuizing

Op zaterdag 2 november j.l. is de polikliniek cardiologie verhuisd en op zaterdag 9 november staat de polikliniek longgeneeskunde op de planning. Hierna zullen de komende weken ook de poliklinieken kaakchirurgie en neurologie verhuizen.

De verhuizingen van de laatste twee afdelingen, de polikliniek oncologie en de kinderafdeling, staan voor december en het eerste kwartaal van 2020 gepland.

Patiëntvriendelijke inrichting

De nieuwe poliklinieken zijn ruime, fijne plekken voor zowel onze patiënten als onze medewerkers. Dit geldt natuurlijk ook voor de afdelingen voor onze meest kwetsbare patiënten, het nieuwe oncologisch centrum en de nieuwe kinderafdeling. Deze afdelingen zijn ingericht als healing environment

Hiermee maken we een groot verschil in het verbeteren van de gezondheid en het herstel van onze patiënten.

Laatste bouwfase

Na de verhuizingen starten we met de laatste fase van onze bouwactiviteiten. Dit zal ongeveer zes tot zeven maanden duren. 

In deze fase komt er een nieuwe apotheek, waar onze patiënten in de toekomst medicatie kunnen halen. Ook richten we een nieuw opnameplein in en krijgt de polikliniek bloedafname een nieuwe plek op de eerste verdieping. 

We verwachten voor de zomer van 2020 klaar te zijn.