Contact
Tekstgrootte

Ikazia Ziekenhuis doet mee aan landelijke actiedag ziekenhuizen op 20 november.

In veel Nederlandse ziekenhuizen voert het personeel op woensdag 20 november actie voor een betere CAO. Ook in het Ikazia Ziekenhuis doen de poliklinieken longgeneeskunde, maag-darm-lever, radiologie en fysiotherapie mee aan deze actiedag. Dit betekent dat u op deze afdelingen, net zoals normaal gesproken op een zondag, alleen voor spoedzorg terecht kunt. Alle andere afdelingen draaien gewoon normale diensten.

Afspraken die voor de gezondheid en veiligheid van kwetsbare patiënten, zoals kinderen en oncologiepatiënten, niet kunnen worden uitgesteld, gaan door.

Wat betekent dit voor u?

Uw geplande afspraak, operatie,(röntgen)onderzoek of behandeling op de polikliniek longgeneeskunde, maag-darm-lever, radiologie en fysiotherapie gaat niet door. Hiervan heeft u persoonlijk bericht gekregen. 

Afdeling radiologie

Op 20 november kunt u niet zonder afspraak een röntgenfoto laten maken. 

Wij vragen u om hiervoor een dag eerder of later te komen.

Afdelingen die niet staken

Afdelingen die niet meedoen aan de actie draaien normale diensten. 

De Spoedeisende Hulp (SEH) is gewoon open. Dit betekent dat u hier met een verwijzing van uw huisarts of van de huisartsenpost terecht kunt. 

Ook ambulances kunnen bij de SEH terecht. De behandeling van patiënten en mogelijke ziekenhuisopname, gaan zoals normaal. 

Huisartsen

Wat betreft huisartsen: voor consultatie of voor het inzenden van een spoedpatiënt verandert er niets. Ook op de verpleegafdelingen gaat de zorg gewoon door. 

Telefonisch is het ziekenhuis bereikbaar via de gebruikelijke telefoonnummers.