Contact
Tekstgrootte

Ikazia Ziekenhuis behaalt bronzen milieuthermometer

Het Ikazia Ziekenhuis is het eerste Rotterdamse ziekenhuis dat een certificaat van de milieuthermometer heeft behaald. De milieuthermometer van Vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ) biedt handvatten om duurzaamheid door te voeren in een organisatie. Ikazia nam deze week met trots het bronzen certificaat van de milieuthermometer in ontvangst.

Het certificaat laat zien dat Ikazia duurzaam ondernemen belangrijk vindt en bewust en actief bezig is met de impact die haar bedrijfsvoering heeft op haar leefomgeving!

Milieu- en energiemanagement

De afgelopen maanden heeft Ikazia hard gewerkt om het bronzen niveau te behalen. Het laat zien dat het ziekenhuis niet alleen voldoet aan de verplichte eisen op het gebied van milieu- en energiemanagement, maar dat er ook diverse extra maatregelen zijn doorgevoerd. 

Zo zijn plannen opgesteld op het gebied van afvalpreventie en heeft Ikazia een samenwerking met een organisatie waar meubilair en andere medische hulpstukken worden hergebruikt. Ook op het gebied van energiebesparing zijn maatregelen getroffen. Zo zitten er zonnecellen in het glas bij de gevelpui van het noodtrappenhuis en wordt in het ziekenhuis steeds meer led-verlichting aangebracht. 

Tot slot is het vervoer van- en naar het ziekenhuis door patiënten, bezoekers, medewerkers en leveranciers een belangrijk thema in Ikazia. Zo wordt onder andere de fietsenstalling geoptimaliseerd. Door dergelijke duurzame maatregelen te treffen werkt het ziekenhuis aan een schoner milieu!

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“We zijn trots dat we dit eerste ‘bronzen niveau’ van de milieuthermometer hebben behaald. Als organisatie hebben wij ook een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Naast oog voor onze patiënten hebben wij daarom ook graag oog voor onze omgeving, het milieu, en de mensen om ons heen, dichtbij en ver weg. 

De milieuthermometer houdt ons scherp en is een bevestiging dat we graag meer doen dan voldoen aan de wettelijke milieustandaard!”, aldus algemeen directeur de heer Kievit.