Contact
Tekstgrootte

Ikazia start met communicatiecampagne tegen agressie in de zorg

Omdat verbaal en fysiek geweld steeds vaker voorkomt binnen de zorg, start het Ikazia Ziekenhuis een communicatiecampagne die de agressie tegen zorgverleners een halt moet toeroepen. Medewerkers van het ziekenhuis hebben regelmatig te maken met intimidatie en agressieve bezoekers.

De campagne #samentegenagressieindezorg moet mensen bewust maken van hun gedrag en een einde maken aan grensoverschrijdend gedrag.

Meer weerstand, agressie en boosheid in tweede coronagolf

Zorgpersoneel ervaart rond de tweede corona-golf meer weerstand, agressie en boosheid. Medewerkers van Ikazia worden geconfronteerd met scheldpartijen en geschreeuw wanneer zij een bezoeker of patiënt aanspreken op de geldende corona-regels en maatregelen.

Dat tolereren we niet

Door corona mogen slechts een beperkt aantal mensen een naaste in het ziekenhuis bezoeken en dat zorgt voor een ‘behoorlijke emotionele druk’. Ook het overplaatsen van patiënten geeft soms heftige discussies en verbale agressie. Emotie speelt hierin een belangrijke rol. 

Algemeen directeur Rob Kievit: “Uiteraard hebben wij begrip voor teleurstelling en frustratie op de soms schrijnende beslissingen die we moeten nemen, maar zorgverleners uitschelden en intimideren, dat tolereren we gewoon écht niet”.

Samen tegen agressie in de zorg

De campagne bestaat uit een social media-campagne, en posters die zich bevinden op verschillende locaties binnen het ziekenhuis. Een voorbeeld van een afbeelding die het ziekenhuis deelt, is een foto van een zorgmedewerker met daarbij de tekst. “Ik zorg met hart en handen voor u, schreeuwen helpt niet, #samentegenagressieindezorg”

Met respect voor elkaar door de moeilijke tijd heen komen

De komende periode wil het Ikazia Ziekenhuis het agressieve gedrag op alle fronten terugdringen. 

“Wij snappen de frustraties, maar begrijpen niet dat deze op onze zorgverleners wordt afgereageerd. Het is een moeilijke tijd, ook voor zorgverleners. Laten wij hier met respect voor elkaar samen doorheen komen.” aldus Kievit.

Ikazia-campagne-samen-tegen-agressie-in-de-zorg-Polikliniek.jpgIkazia-campagne-samen-tegen-agressie-in-de-zorg-Beveiliging.jpgIkazia-campagne-samen-tegen-agressie-in-de-zorg-Verpleging.jpgIkazia-campagne-samen-tegen-agressie-in-de-zorg-Receptie.jpg