Contact
Tekstgrootte

Ikazia breidt digitale zorg uit met de Thuismeten app

Het Ikazia Ziekenhuis breidt vanaf oktober de digitale zorg bij het specialisme cardiologie uit met de Thuismeten app van Luscii. Het Rotterdamse ziekenhuis werkt al enige tijd met verschillende apps om zorg op afstand te kunnen verlenen en de informatievoorziening beter bij de patiënt aan te laten sluiten.

Met de Thuismeten app gaat Ikazia patiënten met chronisch hartfalen en patiënten die recent zijn opgenomen met hartfalen op afstand volgen.

Meer zicht en regie op ziekteproces

De patiënten die op afstand gemonitord worden, krijgen een bloeddrukmeter en weegschaal mee vanuit het ziekenhuis, waarna ze zelf thuis hun bloeddruk en gewicht in de app kunnen bijhouden. De patiënt en zorgverlener houden zo beiden meer zicht op en regie over het ziekteproces. 

Als de meetwaarden afwijken, kan de zorgverlener direct ingrijpen als dat nodig is en de patiënt hoeft op deze manier minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden de zorgverleners een virtuele vinger aan de pols en de patiënt staat toch direct in verbinding met zijn zorgverleners. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is.

Zorg op maat

Via de app kan de patiënt ook filmpjes bekijken over hartfalen en vragen stellen aan zijn/haar zorgverlener. Door het inzetten van de Thuismeten app wordt zorg op maat geleverd. 

“Als de gezondheidssituatie van een patiënt verslechtert door hartfalen, dan krijgen wij hier een melding van en kunnen wij sneller ingrijpen en bijsturen als dit nodig is’’, aldus Katalin Messemaker, verpleegkundig specialist hartfalen in Ikazia. “We kunnen zo mogelijk verergering van het hartfalen voorkomen en daarmee ook een eventuele ziekenhuisopname.”

“Het is voor ons een mooie kans om, de kwalitatieve en patiëntgerichte zorg waar Ikazia zo om bekend staat, ook in de eigen thuis omgeving toe te spitsen op de individuele patiënt”, besluit Mireille Emans, cardioloog.

Afdeling-cardiologie-Ikazia-Ziekenhuis-Rotterdam.jpg