Contact
Tekstgrootte

Ikazia behaalt opnieuw Neokeurmerk en bronzen smiley

Op donderdag 9 mei ontving het Ikazia Ziekenhuis twee keurmerken. Het Neokeurmerk voor de neonatologie en kraamafdeling en het smiley kwaliteitskeurmerk voor de kinderafdeling, kinderdagbehandeling, polikliniek kindergeneeskunde en kraamafdeling. Het is de eerste keer dat ook de polikliniek kindergeneeskunde de bronzen smiley ontvangt.

De vier bronzen smileys bevestigen dat het Moeder en Kind Centrum(MKC) van Ikazia zowel uitstekende kindgerichte als gezinsgerichte zorg biedt.

Alle vier afdelingen voldoen aan criteria

“In maart 2018 verliep de geldigheid van de in 2015 behaalde Smiley certificaten voor de kraam/verlosafdeling, kinderdagbehandeling en de kinderverpleegafdeling”, vertelt teamleider Sietske van der Ent. “We besloten om het (her)certificering traject van de Smileys in te gaan voor de kindgerichte zorg van het gehele MKC. 

Dit betekende dat we niet voor drie afdelingen maar voor vier afdelingen aan de criteria van Kind & Ziekenhuis moesten voldoen. We zijn blij en trots dat het is gelukt. 

De smileys bevestigen dat wij ons positief onderscheiden in de zorg en faciliteiten die wij bieden voor kinderen en ouders.”

Zorg die past bij de behoefte van ouders

Naast de smileys, ontving het Ikazia Ziekenhuis voor de tweede keer het Neokeurmerk. “De kangoeroe bevestigt de uitstekende zorg die we leveren op onze couveuseafdeling. Maar het gaat verder dan dat”, legt Sietske uit. “Deze zorg passen we ook toe op de kraamafdeling. Als moeder daar ligt opgenomen, kan zij zo toch betrokken blijven bij de zorg voor haar kindje.” 

De kangoeroe staat symbool voor het keurmerk dat uitgereikt wordt door de Vereniging voor Ouders van Couveuse kinderen (VOC).

Beloning voor harde werken

Het Ikazia Ziekenhuis is blij met het behaalde resultaat. “Het keurmerk is een beloning voor het harde werken van alle zorgverleners in ons Moeder en Kind Centrum, daar zijn wij als organisatie bijzonder trots op”, aldus dhr. Karl Foets directeur patiëntenzorg.