Contact
Tekstgrootte

HKZ-keurmerk patiëntveiligheid voor endoscopieafdelingen

Dinsdag 29 april nam het Maag-Darm-Levercentrum van het Ikazia Ziekenhuis het HKZ keurmerk in ontvangst. Ikazia is daarmee het tweede ziekenhuis van Nederland met dit certificaat Patiëntveiligheid voor endoscopieafdelingen. Het HKZ keurmerk laat zien dat het MDL-centrum voldoet aan hoge eisen van patiëntveiligheid.

Patiënten kunnen rekenen op veilige zorg bij een bezoek aan het MDL-centrum. “Hier wordt de beste zorg die geleverd kan worden gegeven. Daarmee wil ik Ikazia van harte feliciteren en namens alle patiënten bedanken,” zei mw. P. van Mastrigt van KIWA die het certificaat overhandigde aan de directie en twee medewerkers van de afdeling.

Patiënt centraal

Het HKZ keurmerk, staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorg. Het keurmerk geeft aan dat de organisatie van de zorg op de endoscopieafdeling goed is ingericht en dat patiënt centraal staat. “De kwaliteit van zorg is nog beter geworden voor onze patiënten en voor onze medewerkers,” aldus MDL-arts dhr. R.J.Th. Ouwendijk.

Samenwerken

De Centrale Scopen Reiniging & Desinfectie afdeling (CSRD) speelt een belangrijke rol in het hele proces op de MDL-afdeling. Ook de CSRD afdeling is daarom getoetst en heeft de audit glansrijk doorstaan. De samenwerking tussen de afdelingen en op de afdeling onderling, de prestatie als team is een onmisbaar element voor het behalen van dit certificaat. “Daar zijn wij als organisatie trots op en daar mag u als team zeker trots op zijn, ” sloot dhr. K. Foets hoofd Zorg af.