Contact
Tekstgrootte

Grote belangstelling open dag Gezondheidscentrum Slikkerveer

Gezondheidscentrum Slikkerveer aan de Prinses Margrietstraat in Ridderkerk is uitgebreid met een buitenpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis en het Medisch Specialistisch Bedrijf Ikazia U.A.. Om de uitbreiding te vieren, sloegen de diverse zorgverleners van Gezondheidscentrum Slikkerveer de handen inéén tijdens een open dag.

Zaterdag 6 oktober j.l. ontvingen zij ruim 350 belangstellenden die een kijkje achter de schermen hebben genomen en diverse gezondheidsactiviteiten hebben gedaan. Een mooie bundeling van krachten én eerste kennismaking met de bewoners van Slikkerveer en omstreken.

Thema gezondheid

Het thema gezondheid stond centraal in alle activiteiten op de open dag. Bij binnenkomst kregen bezoekers een gezondheidspaspoort mee. Met dit paspoort konden zij hun cholesterol, bloeddruk en glucose laten meten bij de aanwezige doktersassistentes. Bij eventuele afwijkende waardes konden zij direct terecht op het ‘spreekuur’ van dokter De Boer, internist. 

Ook voor kinderen was er genoeg te doen, zoals een speurtocht, een bezoek aan de poppendokter, fictief amandelen knippen bij de kno-arts en een foto laten maken in een nagebootste operatiekamer of ambulance.

Gezondheidspaspoort

Patiënten konden hun gezondheidspaspoort aanvullen bij de andere zorgverleners in het centrum. Zo kregen zij huidadvies (bij de Service apotheek), levensstijladvies (bij Voedingsadviesbureau De Winter en Salar Dieet & Leefstijlcoaching), fitheidsmetingen (bij Fysiotherapie Ridderkerk) en preventietips (bij Huisartsenpraktijk Caljouw en Huisartsenpraktijk Ajbilou).

Patiëntgerichte aanpak

“Wij vinden het een hele mooie kans om voor de bewoners van Ridderkerk en omstreken dicht bij huis kwaliteit van zorg te leveren met de patiëntgerichte insteek die Ikazia zo kenmerkt. Die patiëntgerichte aanpak willen we graag in samenwerking met de andere zorgverleners uit Ridderkerk met patiënten delen. 

Deze succesvolle open dag was een goede start voor een mooie samenwerking!”, aldus mr. R.P.D. Kievit (algemeen directeur Ikazia Ziekenhuis) en Dr. W.J. Vles (chirurg en voorzitter Medisch Specialistisch Bedrijf Ikazia U.A.).

Over de polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer

De polikliniek is een samenwerking tussen het Ikazia Ziekenhuis en het Medisch Specialistisch Bedrijf Ikazia U.A.. De moderne polikliniek omvat 4 spreek-/onderzoekskamers, 2 verrichtingenruimtes en een ruimte geschikt voor röntgenonderzoek en bloedvatdiagnostiek. 

Diverse specialismen leveren zorg op de polikliniek. Bovendien werken in zogenaamde zorgstraten diverse specialismen intensief samen, zoals op het gebied van Vaat/Diabetes, OSAS en Carpaal Tunnel Syndroom.